Reacties

Reacties van deelnemers

Op deze pagina kunt u reacties lezen van mensen die workshops/cursussen gevolgd hebben bij al-licht-5. Wilt u ook graag één van deze workshops/cursussen volgen? Neem contact op, dit geldt ook voor nadere informatie over de workshops en/of cursussen. Graag tot ziens!


Ervaring van een ouder na Al-licht-5 Coaching van volwassenen:

“Via onze logopediste kwam ik bij Margrete terecht. Ik voelde veel verdriet over wat er was gebeurd met ons zoontje en ik was teleurgesteld in mijzelf als moeder.
Onze zoon van bijna drie vertoonde uitermate “lastig gedrag” en daarnaast was er bij hem een flinke ontwikkelingsachterstand vastgesteld. De afgelopen twee jaar van zijn leventje en opvoeding waren heel zwaar geweest en ik voelde veel verdriet en onmacht hierover maar ook schuldgevoelens en eenzaamheid.
We hadden al veel geprobeerd om ons zoontje zo goed mogelijk te begeleiden maar vooralsnog was dit niet voldoende. Ons kind zat nog steeds niet optimaal in zijn vel en de opvoeding vroeg veel van ons. Tegelijkertijd realiseerde ik mij ook dat wij niet voor niets de zorg hadden gekregen over dit bijzondere en unieke kind en dat we tot alles bereid zijn om hem verder te helpen…

Tijdens een uitgebreid en warm gesprek met Margrete werd mij veel duidelijk over mijn rol als moeder en de boodschap die mijn zoon mij wilde overbrengen. Dat mijn eigen opvoeding en mijn persoonlijk verleden, invloed had op mijn rol als moeder in het heden, verbaasde mij niet.
Echter wat ik niet wist, was dat ik de gevolgen van mijn jeugd en de manier waarop ik nu in het leven sta, vertaalde naar mijn kind. Of eigenlijk, mijn kind vertaalde dit naar mij, hield mij een spiegel voor! Pas toen ik inzag wat mijn zoontje mij wilde vertellen én ik daar ook naar ging handelen, ging het snel beter met hem. Van een lastig, opstandig en ontevreden kind, wat niet speelde en waar ik bijna geen positief contact mee kreeg, veranderde hij in een blij, vrolijk en tevreden kind wat lekker in zijn vel zit en zich beter ontwikkelt. Het heeft in korte tijd een groot verschil teweeg gebracht en dit was ook merkbaar voor onze omgeving!

Het is mijn eerste ervaring met de kracht van spiegelcoaching. Met behulp van Margrete is mijn kijk op het gedrag van mijn kind veranderd. Mijn blikveld is verruimd; er een ander licht gaan schijnen op mijn rol als moeder, in het contact met mijn kind maar ook in het contact met mijzelf.

Voor iedere ouder die het beste wil voor zijn kind, en die tegen eventuele moeilijkheden aanloopt in de opvoeding, is dit een verrijkende en helpende manier van coaching.“


Ervaringen bij het volgen van Coaching en De Kracht van 8:

Vraag: Hoe heb je deze dag ervaren?
Antwoorden: “Hartverwarmend!”
“Ik vond de bijeenkomst warm en welkom. De structuur die je inbracht qua voorbereiding en programma ervoer ik als prettig.”
Vraag: was de kapstok van de 8 thema’s zinvol?
Antwoorden: “Het is een helder en duidelijk kader.”
“Ik vond het erg leuk om met de 8 thema’s te werken en te horen waar ze voor staan en wat de krachten zijn. Het is een mooie leidraad.”


Feedback van deelnemers aan de oudercursus De Kracht van 8:
Wat heeft deze cursus je gebracht?

  • Veel praktische handvatten om direct met kinderen te kunnen inzetten
  • Nieuwe inzichten, plezier en inspiratie. Dank je wel daarvoor
  • Inspiratie om De Kracht van 8 in mijn eigen leven in te bouwen
  • De dagen vlogen om en het is een waardevolle aanvulling op het Bronnenboek

Feedback bij de cursus Verbindend Communiceren

“Ik ben mij bewuster geworden wat communiceren met me doet en dat ik daar keuzes in kan maken in de verbinding met iemand. Ook ben ik mij bewuster geworden van wat mijn gevoelens en behoeften zijn. Ik vond de balans in luisteren en doen oké, we hebben heel veel van elkaar geleerd.”
Nog meer reacties: “waardevol”, “verrijkend”, “inspirerend”.


Reacties van ouders na het volgend van de workshops Positief omgaan met kinderen:

  • Ik vond het verrijkend, helder en leerzaam, met leuke, speelse werkvormen
  • Veel eye-openers, goed toepasbaar en een leuke combinatie van praten, denken en doen
  • Bevlogen workshopgevers
  • Het meegekregen materiaal was heel waardevol
  • Dank jullie wel dat ik hier mocht zijn

paars en rode wolken boven het meer