Kracht van 8 Bronnenboek

Kracht van 8 Bronnenboek

Bronnenboek (in de vorm van een multomap)

Toen het denkbeeldige steentje van het oorspronkelijke idee van De Kracht van 8 in het water werd gegooid, ergens in 2002, hadden we nooit kunnen inschatten en bedenken hoe dit zou uitgroeien tot enorme kringen van water, die alsmaar verder bewegen en mensen(kinderen) aanraken.
Onze wens om te blijven vernieuwen en nieuwe idee├źn toe te voegen aan het aanbod van werkvormen rondom de acht krachten, drijft deze beweging aan.
Zo is nu de 5e versie van het Bronnenboek gereed als e-versie en daar zijn we dan ook heel blij mee, gezien de digitalisering van de maatschappij.

Het Bronnenboek is in de afgelopen jaren meer en meer gevuld geraakt en tot stand gekomen door velen, die het gedachtegoed ondersteunen en waardoor hun eigen creativiteit aangewakkerd is. Dankbaar hebben we hiervan gebruik mogen maken en de laatste versie ligt voor u. Ook het werken ermee door vele leerkrachten, coaches en anderen die dit materiaal inzetten in hun contacten met kinderen, heeft geleid tot de nodige aanpassingen
en verbeteringen.

Inhoud

Naast prachtige inhoudelijke werkvormen (er zijn ruim 370 verschillende werkvormen opgenomen), die een bijdrage leveren aan het welzijn van kinderen, is er tevens aandacht geweest voor het gebruikersgemak. Zo hebben we aan de wens vanuit de praktijk gehoor gegeven om alle werkvormen per kracht bijeen te brengen en nu in de e-versie hebben we ook de werkvormen per bouw geordend.

Wat in deze versie eruit is gelaten, zijn de vele verwijzingen naar kinderboeken bij alle krachten. Daar deze markt in beweging is, met titels die soms niet meer leverbaar zijn, zelfs niet in een bibliotheek, hebben we besloten om de link naar kinderboeken te verlaten. Jammer, maar we hebben het vertrouwen dat taal-minnende volwassenen om kinderen
heen waarschijnlijk het juiste (voorlees)boek weten te vinden bij een kracht.

Ook de beide rapporten om groei in de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen zichtbaar te maken zijn uit het Bronnenboek gehaald en in het boek Coaching en De Kracht van 8 terecht gekomen.

We hopen dat het werken vanuit dit Bronnenboek tot meer eigenwaarde, plezier, groei, samenwerking, kracht en verbinding mag leiden bij iedereen die ermee in aanraking komt.

Margrete Stoute-Boots,
creator en voorzitter van stichting De Kracht van 8, september 2017

Zichtzending

Om van het Kracht van 8 Bronnenboek een beter beeld te krijgen, kunt u de zichtzending te downloaden.

trainingsbureau al licht 5