Boek De Kracht Van Acht

boek margrete stoute kracht van acht

Het wordt soms zo gemakkelijk gezegd: “Blijf in je kracht” of: “Kom in je kracht”. Maar over welke kracht gaat het dan?

Dit boek is een kennismaking met en een verdieping van acht verschillende krachten die samen De Kracht van 8 vormen. Het is een voortvloeisel uit het krachtwerk dat Margrete Stoute-Boots voor kinderen creëerde. Veel materialen en werkvormen zijn nu ‘vertaald’ in volwassenentaal om de acht krachten ook voor volwassenen handen en voeten te geven. Dit biedt een scala aan mogelijkheden voor iedereen die zijn eigen kracht wil vinden of vergroten en wil bijdragen aan een betere samenwerking met anderen – kinderen, collega’s, werknemers, familie, vrienden of wie dan ook.

Naast verdieping van de acht krachten besteedt het boek ruimte aan krachtwerk, krachtverhalen en de link tussen de acht krachten en de Nieuwe Tijd. Op de bijgesloten cd staat de geleide visualisatie ‘Kleurenreis’, die je kunt gebruiken om individueel of in groepsverband de acht krachten te verdiepen. Het boek is uitgegeven door Uitgeverij Andromeda.

Prijs: € 20,00

Recensies

Dit is een boek dat mij raakt van het begin tot het einde. Een continue reis van herkenning. Het is leuk en bijzonder om dingen te lezen die je zelf ook al langer zo voelt, maar zelf niet de juiste woorden aan hebt kunnen geven (hoe alles samen komt). De auteur van het boek brengt spirituele zaken zo knap bij elkaar tot een eenheid. Precies zoals ik dat ook voel. Mijn wens zou zijn dat iedereen dit zou mogen ervaren. Vervolgens de uitleg van de oorsprong van de 8 krachten en de 8 krachten uitgewerkt met praktische opdrachten, zodat je dat wat je leest ook kunt ervaren of “voelen”. Het verbinden van de kleuren aan de krachten en daarbij de kleurreis is indrukwekkend. Ik geloof in de kracht van visualisatie en de effecten daarvan op ons menselijk brein en lichamelijk functioneren. Prachtig en helend. Ik vond ook het gedeelte over krachtwerk en krachtverhalen erg interessant en iets waar ik wat meer mee zal gaan doen met kinderen.  Al met al zal dit boek menigeen helpen om meer in zijn “kracht(en)”  te komen. Wat ik misschien nog belangrijker vind is dat dit boek niet alleen helpt in het ontdekken en ontwikkelen van je eigen krachten, maar ook het besef hoe je onderdeel bent van het grote geheel en van elkaar en dus ook samenwerking en saamhorigheidsgevoel helpt vergroten.  Mooi liefdevol boek waarin ik de auteur herken.

Vivienne Baanders, deelnemer KIK opleiding NL

Recensie Bol.com:

NBD|Biblion recensie

Een boekje over zelfrealisatie, niet in de zin van Oosterse Verlichting, maar gewoon op z’n Hollands. De auteur heeft oorspronkelijk dit ‘krachtwerk’ voor kinderen ontwikkeld samen met lesmateriaal en suggesties voor workshops. Deze manier van werken is in dit boek voor volwassenen aangepast. De acht krachten, die beschreven worden zijn: ik hoor bij alles; ik ben mezelf; ik ben eerlijk; ik heb respect; ik help; ik luister; ik zeg wat ik wil; ik vergeef. Door het toepassen van deze krachten wordt men een gelukkiger mens, die goed met anderen kan samenwerken. In verschillende hoofdstukken worden deze krachten uitgelegd en uitgediept volgens hetzelfde stramien: verdieping; krachtwerk; krachtverhaal; De Nieuwe Tijd. Het boek is gesteld in eenvoudige goed te begrijpen taal; de tekst wordt begeleid door simpele oefeningen. Wat het boek onnodig gecompliceerd maakt, zijn de beschrijvingen van diverse spirituele en psychologische richtingen zoals boeddhisme, reïncarnatie, bijna doodervaringen, onderwijs enz. en het noemen van namen van auteurs, tijdschriften. Dit leidt af van de echte inhoud. Met veel voetnoten, een cd met een geleide visualisatie ‘Kleurenreis’, informatie over de Stichting De Kracht van 8 en een lijst van inspiratiebronnen.

NBD|Biblion recensie, Johanna van Fessem

trainingsbureau al licht 5