Kracht van 8 Kaartspel

Kracht van 8 kaartspel

Het Kracht van 8 Kaartspel bestaat uit 42 kaarten met positieve uitspraken als “Ik durf eerlijk te zijn” en “Iedereen hoort erbij”. Op elke kaart staat een vrolijke tekening die de uitspraak kracht bijzet. Met het kaartspel kunnen 8 coöperatieve gezelschapsspellen gespeeld worden. Bijvoorbeeld een vorm van memorie en een coöperatief kwartetspel, maar ook spellen waarbij kinderen elkaar complimentjes geven met behulp van de kaarten. Het spel is geschikt voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en is dus voor alle 8 groepen van de basisschool bruikbaar.

Het spel kan gebruikt worden in de klas, in of los van het project De Kracht van 8. Ook bijvoorbeeld thuis, bij opa en oma of in begeleiding/therapie/naschoolse opvang zorgt het spel voor veel plezier. Speel “kettingen van kracht” met de hele klas, of het reactiespel “krachtig-wis-en-waarachtig” met het hele gezin. Ook kunnen kinderen een “krachtkaartje” trekken en kan een getrokken kaartje een begin zijn van een groepsgesprek.

Een coöperatief spel. In alle 8 spelvormen spelen de kinderen niet tégen, maar mét elkaar. Door de coöperatieve spelvormen leren de kinderen samenwerken, overleggen en creatief denken. Het feit dat niemand afvalt of wordt bekritiseerd, heeft een positief effect op de sfeer in de groep en de ontwikkeling van eigenwaarde en zelfwaardering. Eigenschappen of kenmerken van kinderen die buiten het spel misschien als negatief worden bestempeld, kunnen in het spel een kwaliteit zijn. Het feit dat iedereen anders is, krijgt een positieve betekenis. In het samenwerken met anderen ervaren kinderen dat het belangrijk is wie ze zijn ómdat ze zijn wie ze zijn.

Zie voor verkoopadressen van dit kaartspel, in Nederland en België, de website van Sunny Games. Natuurlijk kunt u ook het kaartspel via deze website bestellen.

Prijs: € 21,-

kracht van 8 kaartspel
trainingsbureau al licht 5