Kroonappels Oranje Fonds

Het Oranje Fonds wil betrokkenheid in de samenleving bevorderen. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, beschermpaar van het Oranje Fonds, reikten donderdagochtend 16 mei 2013 in het Koninklijk Paleis Amsterdam de Appeltjes van Oranje 2013 en de Oranje Fonds Kroonappels uit. Prinses Beatrix was ook bij de uitreiking aanwezig. 

Jaarlijks bekroont het Oranje Fonds met de Appeltjes van Oranje sociale initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden. Het Oranje Fonds heeft ter ere van de troonswisseling éénmalig drie initiatieven tot Oranje Fonds Kroonappel benoemd. De Kracht van 8 behoorde tot de finalisten!

de kracht van 8 finalist kroonappel actie oranje fonds 2013

Finaleplaats

Op 18 april 2013 was De Kracht van 8 met 2 bestuursleden vertegenwoordigd op de finale dag van de Kroonappel-actie van het Oranje Fonds. Op een prachtige locatie in Midden Nederland op Fort Voordorp (Groenekan), werden we als de 60 finalisten (we behoorden tot de 20 finalisten in de categorie jeugd) feestelijk ontvangen.

Het programma bestond uit presenteren van het eigen sociale initiatief, voor een groep van 9 andere finalisten.
Een uitdaging, aangezien het slechts 4 minuten mocht duren. De start van de presentatie bestond uit een filmpje, die al een week eerder was opgenomen (in ons geval: De Kracht van 8 in groep 8 van de Sint Maartenschool in Oudkarspel; deze leerlingen zijn inmiddels 8 jaar met de kapstok van de acht krachten bezig!)

We waren onder de indruk van wat er allemaal aan moois gebeurt in Nederland! Aan het einde van de middag werden de 3 winnaars per categorie bekend gemaakt en dat zijn wij helaas niet geworden… maar toch ook weer wel, omdat ieder initiatief werd beloond met een geldbedrag van € 2.500,-!! Super! Een erkenning voor ons werk tot nu toe.

Op 16 mei jl. heeft De Kracht van 8 dit mee gevierd met de echte winnaars in het Paleis de Dam in Amsterdam, wanneer zij de Kroonappel ontvingen van onze nieuwe koning en koningin. Koning Willem Alexander hebben wij persoonlijk kunnen spreken in het Paleis. Dat was geweldig. Ook voor deze dag; Oranje Fonds, bedankt!